10 Mart 2010, 12:17:22

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DIY Yağmur suyu biriktirme tankı  (Okunma Sayısı 99 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tarcan Cevik
Moderator
Yeni Üye

« : 25 Aralık 2009, 04:07:11 »

Yağmur suyu biritirmek için kullandığım plastik variller. Çatıdan gelen su varillerde toplanıyor fazla su ön taraftan tahliye ediliyor.

Tarcan Çevik 
Baltimore/USA
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2009, 08:34:08 »

Çok güzel bir sistem. Yağmur suyunu analiz ettiniz mi ?

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
AlaeddinOzmen
Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2009, 09:23:52 »

Güzel bir düşünce ancak havadaki fabrika dumanı, egzost, baca gazlarının yağmur sularıyla karışabileceğini de düşünmek gerekir. Ayrıca kiremit ve çatı oluklarında biriken kül, kuş pisliği vb.de düşünmeli...

Alaeddin ÖZMEN
Merzifon/Amasya
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2009, 19:40:52 »

Alaeddin bey gerçekten çok değerli bir su. Ancak şiddetli bir yağış başladığı zaman en az 2 saat kadar şiddetli yağdıktan sonra biriken suda bir problem olacağını düşünmüyorum. Ancak ben öyle bir yağmur uzun süredir görmedim malesef. Fakat düşünce çok güzel. tebrik ederim hocam. Yağmur suyunu değerlerinin de discus için çok iyi değerler olduğunu da belirtmek isterim yaptığım ilk ölçümlerde elde ettiğim değerleri gördüğümde gözlerime inanamamıştım. 6,5 pH, 50 ms gibi bir değerdi yanılmıyorsam tabi ki bu bölgeye göre değişecektir. Karadeniz bölgesinde çok iyi discus yetiştirilebileceğini inanmışımdır hep.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2009, 19:43:06 Gönderen: Aytekin ÇOKOY » Logged

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
Tarcan Cevik
Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2009, 20:23:24 »

Su değerleri genellikle ph6.5 ms 19 ppm 11 çıkıyor . Suyu kullanmadan önce her ihtimale karşı 24 saat boyunca karbon filtreden geçiriyorum. Aytekin beyin söylediği gibi çok değerli. Balıklarda üremede oldukça fark ediyor. Renklerde gözle görülür farklılık var. Bazı türler için şehir suyuyla karıştırıp Ph ı yükseltiyorum. Tankanyika Shell dweller (Lamprologus ornatipinnis) yavruların bulunduğu akvaryuma son 2 aydır yağmur suyuna direk buffer koyup su değişimleri yapıyorum. Yavruların gelişimi daha hızlı oluyor. Neticede yağmur suyu şehir suyundan çok daha az tehlikeli ve kesinlikle içerisinde daha az kimyasal var. Yağmur suyunu karbon filtreden geçirmeden kullananlar var ama genede tedbiri elden bırakmamak lazım. Uzun süre kurak geçen mevsimden sonra yağan yağmuru ilk başta biriktirmiyorum. Bir süre yağdıktan sonra tahliye vanasını kapatıp biriktirmeye başlıyorum. Böylece çatıda biriken toz ve kirlerde gitmiş oluyor. Tabiki bunu apartmanlarda yapmak zor. Ama imkansız değil. Karadeniz bölgesinde kesinlikle diskus yetiştirilir. İlk başlarda hava kirliliği konusunu çok takmıştım sonra bu suyu kullananların görüp kulanmaya başladıktan sonra bu takıntım kalmadı.

Tarcan Çevik 
Baltimore/USA
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2009, 23:21:15 »

Tarcan bey yazdıklarınız gerçekten çok doğru, bir ufak ilave yapmak istiyorum sadece 2 ay kullanmanıza ramen yavruların gelişiminde ciddi bir ilerleme olduğundan bahsetmişsiniz bunu da sebebi sizin de çok iyi bilginiz gibi mineraa açısından da zengin bir su oluşu. Çok güzel bir paylaşım oldu bu konu bizimle payşatığınız için çok teşekkür ederim.

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
Tarcan Cevik
Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2009, 23:55:56 »

Bende teşekkür ederim. İnsanın paylaşacak arkadaşlarının olması güzel.

Tarcan Çevik 
Baltimore/USA
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.501 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu