31 Temmuz 2010, 00:14:42

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: (DUYURU) Akvaristler Derneği İzmir/Ege şubesi açılması hakkında...  (Okunma Sayısı 1339 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAS
Moderator
Yeni Üye

« : 15 Aralık 2009, 15:59:39 »

Gelen talep doğrultusunda konuyu açmış bulunuyoruz. Gerekli açıklama ilgili arkadaşlar tarafından yapılacaktır.
Saygılarımla,
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2009, 16:01:20 Gönderen: MAS » Logged

Alp ALPARSLAN
Çiğli - İZMİR

Tanganyika türleri besler, başkada birşey bilmek istemez.
Oguzzz
Yeni Üye

« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2009, 16:15:36 »

Alp Bey,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz. Konu ile ilgili paylaşım yapmayı kabul eden tüm forumlarda yayınlanan mesajımız aşağıdaki gibidir.

Sevgili akvarist dostlarımız,

Dün (10.12.2009 Perşembe) akşamı, aşağıda isimleri yazılı arkadaşlarımızın katılımı ile Akvaristler Derneği İzmir Şubesi ile ilgili ilk toplantımızı yapmış bulunuyoruz.

1- Osman Çelik
2- Anıl Altın
3- Oktay Çakır
4- Alper Özelbir
5- Barış Er
6- Oğuz Emem
7- Ümit Birkol.

Toplantıda genel olarak ele alınan konular şu şekildeydi:

1- Bölgesel/Yerel bir dernek kurulması, Bölgemiz için kısıtlayıcı olacak, diğer bölge/şehirlerde yaşayan hobici dostlarımız ile kopukluk oluşmasına neden olacaktır. Bu nedenle, halihazırda faal olan Akvaristler Derneği Şubesi kurulması daha faydalı olacaktır.

2- Akvaristler Derneği şubesinin kurulması, temsilcilik alınmasından daha faydalı olacaktır.

3- Bölgemizde birden fazla Kulüp, ve bu kulüpler ile bağlantılı veya bağımsız birden fazla forum bulunmaktadır. Bu kadar çok forum ve kulübün bulunması, Bölgemiz hobicilerinin tekvücut olarak hareket etmesini maalesef (ve doğal olarak) engellemektedir. Sözkonusu forum ve kulüplerin varlığına herhangi bir zarar vermeksizin, Akvaristler Derneği'nin tüm bu kulüp ve forumların üzerinde birleştirici bir çatı vazifesi görmesi, Bölgemiz Hobicileri için güzel bir fırsat olacaktır.

4- Kurulacak olan şubenin sadece İzmir ili ile sınırlı kalmayıp, Ege Bölgesi Şubesi olması fikri üzerinde görüş belirtilmiştir. Bu konuda Ege Bölgesi illerinde bulunan hobici dostlarımızın da fikirlerini almak gerekliliği üzerinde fikir birliği sağlanmıştır.

5- Yukarıda belirtilmiş olan konular ve üyelerin veya müstakbel üyelerin fikirlerini de alabilmek için, yerel forumlarda da aynı başlıkta konular açılmasının faydalı olacağı düşünülmüştür.

İlk toplantımızda aldığımız kararlar hakkında, tüm arkadaşlarımızın fikir, görüş ve beklentilerini aldıktan sonra, 07.01.2010 Perşembe akşamı, saat 19.30'da, yeri daha sonra bildirilmek kaydı ile ikinci ve geniş kapsamlı toplantımızın yapılarak, şubemizin kuruluş çalışmalarına hız vermek gerektiği konusunda tüm arkadaşlarımıza bilgi verilmesi kararlaştırılmıştır.

Sağlıklı günler...

Oğuz EMEM
Aliağa-İzmir

Ey Vatan, gözyaşların dinsin,
Yetiştik çünkü BİZ!
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 15 Aralık 2009, 16:48:14 »

Oğuz bey, öncelikle bizlerle bu konuyu paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Akvaristler derneği çok saygın bir dernek, ancak benim şahsi fikrim bölgesel bir dernekten yana. Kimseye bağlı olmadan özgürce kendi hareket eden bir dernekten yanayım. Belki ileride bu dernekler bir araya gelir ve federasyon oluşur ve çok daha güzel ve büyük işler çıkar ortaya. Bu benim şahsi fikrim tabi. Bunun dışında bir çok arkadaşımızın daha önce bir çok sorun yaşadığı konular oldu. Görüyorum ki kurulan kadro ile aynı problemlerin oluşma ihtimali yüksek. O yüzden ben kendi adıma katılma taraftarı değilim. Ancak kurulduğu taktirde başarılar dilerim bu bana mutluluk verecektir. Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2009, 16:53:19 Gönderen: Aytekin ÇOKOY » Logged

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
Oguzzz
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2009, 17:24:42 »

Aytekin Bey,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi kabul edin lütfen. Az önce ilgili konuyu gördüm. Allah acil şifalar versin, tekrarından korusun.

Ayrıca, fikrinizi paylaşma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak, düzeltilmesi gereken bir nokta var, izninizle bunu açıklayayım. Yukarıda isimleri yazılı olan arkadaşlar, başka bir forumda çok önceden açılmış bir konuyu takip eden bir grup arkadaşımız. Buluşmamız çok apar topar olduğu için konu çok geniş bir kitleye ulaşamadı maalesef.

Yukarıda isimleri bulunan arkadaşlarımız, Derneğin (Şubenin) kurucuları/yöneticileri değildir. Sadece güzel şeyler olması için olaya önayak olan, ellerini ilk anda taşın altına sokan arkadaşlarımızdır. Bizlerin (toplantıya katılan arkadaşlarımızın) kafasındaki ortak fikir, İzmir'de bulunan Kulüp ve Forumların hepsinin (veya çoğunluğunun) üzerinde hemfikir olacağı bir başkan ve her forumun/kulübün temsilcisi olacağı, fikirlerini, görüşlerini belirtebileceği bir yönetim kurulmasından yana. Yani, yukarıda da belirttiğim üzere, bir çatı oluşturulması. 7 Ocak 2010 Perşembe günüyapılacak ilk toplantıda, belki yönetim aday kadrosu üzerinde de konuşulabilir. Ve sizler gibi, bu konuyu paylaşmamıza izin veren forumlarda, bu isimler duyurulup, genel görüş alınabilir. Bence önemli olan şeffaflık ve samimiyet.

Bu oluşumun içinde bulunmama fikrinize saygı duymakla birlikte, oluşacak bu tür bir yapılanmadan beklentileriniziz, taleplerinizin neler olduğunu da dile getirebilirseniz, bize yol göstermiş olursunuz.

Sağlıklı günler...

Oğuz EMEM
Aliağa-İzmir

Yetiştik çünkü BİZ!
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2009, 18:03:04 »

Oğuz bey, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tek çatı altında toplanılması çok güzel bir düşünce, hatta bilginiz var mı bilmiyorum ama yukarıdaki yazınızda bahsettiğiniz site ile birleşmek üzereyken maalesef son anda birleşme oluşumunu durdurmak zorunda kaldık ki ciddi düşüncelerimiz ve fikirlerimiz vardı. Tabi ki bu birleşme olmadı diye fikirlerimizden ve düşüncelerimizden hiç bir şey eksilmedi yapacaklarımızla ilgili kararlarımız alıp mutlaka yolumuza devam edeceğiz. Üzücü olan güçlerimizi birleştiremememiz oldu. Her şeyin başında güven gelir taktir edersiniz. Aslında sizin başlatmış olduğunuz oluşum ciddi derecede önemli ve güzel bir oluşumdur. Benim bu oluşumdan beklentilerimi bildirmem için öncelikle bu oluşumda neler olacağını neler yapılacağını bilmem gerekli yapılacaklara karşılık olarak beklentilerim değişim gösterecektir.

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
Oguzzz
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2009, 18:22:55 »

Aytekin Bey,

Cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle şunu söyleyeyim, İzmirli hobicilerin ne kadar dağınık, ne kadar çok bölünmüş olduğunu görmek hiç te zor değil. Elbette insanların bir araya geldiklerinde, %100 fikir birliği içinde olması beklenemez. Mutlaka görüş ayrılıkları yaşanacaktır. Maalesef, bu görüş ayrılıkları, bir yelpaze olmak yerine, ayrılmaya neden olmuş.

Bugüne kadar yaşanan hiçbir şeyden maalesef (belki de Allah'tan) hiç haberim yok. Ben sadece dışarıdan gözlemlediklerimi yazabiliyorum. Bugüne kadar aranızda (herhangi bir grup adına konuşuyorum) olmamak aslında belki de benim ayıbım. Ama hem işlerimin yoğunluğu, hem de evimin Aliağa'da, işyerimin Gaziemir'de olması nedeniyle yolda geçirdiğim zaman yüzünden, maalesef çok ta faszla sosyal hayatım yok. Bu benim için çok üzücü bir durum olsa da maalesef gerçeğin ta kendisi.

Daha önce birleşme fikirleri/çalışmaları olduğuna dair bir bilgim de yoktu. Ben olaya şu şekilde bakıyorum. Türkiye'de siyasi partiler kurulur. Fikir birliği üzerine inşa edilen partilerde, en ufak farklı düşünce tepki görür. Daha sonra bu düşüncenin sahibi o siyasi partiye tepki gösterir ve ayrılıp kendi oluşumunu kurar. Bizde de maalesef bu olmuş. Fikir ayrılıkları, yeni kulüpler, yeni forumlar doğurmuş. Benim, aslında bunu eleştirmeye hakkım yok. Mutlaka altında, insanların kendilerini haklı buldukları bir neden vardır. Sorgulamam yanlış olur.

Önemli olan, insanların mutlu oldukları yerde (kendi grup/forum/kulüplerinde) kalıp, hobilerini en keyifli şekilde yaparlarken, diğer yandan da, tüm bu oluşumların üzerinde bir çatı durumunda olan ve tarafsızlığı herkes tarafından kabul görmüş olan bir Dernek altında güçlerini birleştimeleri ve bundan tüm hobicilerin maksimum faydayı sağlamasıdır.

Şöye bir örnek verelim: Farzedelim ki İAC olarak bir organizasyon yapacaksınız. Bu organizasyonda, üyeleriniz aktif olarak görev alacaklar, ama hem maddi anlamda, hem de işgücü olarak biryerden sonrasına yetişemediniz. İşte Dernek, bu tür organizasyonlarda başı çekse, üzerinizdeki iş yükünü, azaltıp, finansör bulmanızda yardımcı olsa ne kadar güzel olur değil mi?

Bu nedenledir ki, yapılacak ilk toplantıya kadar, üyelerimizin, müstakbel üyelerimizin ve üye olmasa bile bize destek verecek olan hobicilerin fikirlerinin bir havuzda toplanması, bunun yanında da, yapılacağını duyurduğumuz toplantıya maksimum katılımın sağlanması, atılacak adımlar için çok faydalı olacaktır.

Yukarıdaki mesajımda da belirttim, henüz bir yönetim yok. Hatta, hiçbir şey yok gulucuk Sadece bir "brainstorm" yapıldı. Ve, yine yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi, mümkün olduğunca tarafsız bir başkanın çevresinde, her forum/kulüp/grubun temsil edileceği bir yapılanma hedefleniyor. Bu nedenlerden dolayı, kişisel olarak siz katılmasanız bile, forumunuzun / kulübünüzün en azından bir temsilcisinin, en azından izleyici olarak toplantımıza katılmasını tercih ederiz.

Sağlıklı günler...

Oğuz EMEM
Aliağa-İzmir

Yetiştik çünkü BİZ!
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2009, 18:49:06 »

Oğuz bey yapmaya çalıştığını uğraş verdiğiniz olay gerçekten takdir edilecek bir iş fakat Aytekin beyin söylediği olaylara tamamen katılıyor ve bende bu oluşumda bir iki kişi nedeniyle katılmak istemiyorum. İnşallah bizim yaşadığımız sıkıntıları sizde yaşamazsınız fakat o kişilerin oluşum içinde yada her hangi bir yerinde olması sorunları kaçınılmaz kılıyor. Umarım gönül verdiğiniz bu yolda muaffak olursunuz. Saygılarımla

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2009, 18:55:49 »

Oğuz bey, düşüncelerimiz inanılmaz derecede birbirine benzediğini söylemek isterim. Gözlemleriniz çok doğru. Bir oluşumdan kopanlar, başka bir oluşum başlatıyor İzmirde maalesef. Buda kan kaybına yol açıyor taktir edersiniz. Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Mahmut ÖZGENER biliyorsunuz İzmirli ve ‘’İzmir maalesef hiçbir konuda birleşmeyi başaramıyor’’ demişti bir konuşmasında, çok doğru söylemişti.  Birleşme konusunda beni tanıyanlar ne kadar çok çaba gösterdiğimi iyi bilirler. Bizim yapacaklarımız sadece basit piknik organizasyonlardan  ibaret değil yapacaklarımızı anlamanın en güzel yolu yaptıklarımızı bilmekten geçiyor . Çok ciddi düşüncelerimiz var bu konuda ciddi desteğe ihtiyacımız olacaktır dernek çatısı altında olması elbette ki çok daha güçlü olacaktır. Ancak dediğim gibi biz İzmirliler olarak birleşmeyi hiç başaramadık. Ben diğer arkadaşlarımızın da fikirleriniz bildirmesini rica edeceğim. Benim önerim kadro kurulurken daha sonra bu oluşumdan kopup başka oluşumlar oluşturacak insanları şimdiden bu oluşuma sokmamaktan ibaret. Saygılarımla.

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
MAS
Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2009, 20:57:38 »

Öncelikle çıkmış olduğunuz yolda tekrar başarılar ve muvaffakiyetler dilerim.
    Daha önce anlatmaya çalıştım ama burada da belirtmekte yarar var. Ben prensip olarak herhangi bir derneğe üye olmaya sıcak bakmıyorum. Yaşadığım bunca tecrübe, bana bunun uygun olduğunu söylüyor. Bu benim görüşüm. Bağlı bulunduğum grubu bağlayıcı bir açıklama olarak kabul edilmesin. Aramızdan bu oluşumda yer almak isteyen arkadaşlar olabilir, buna kimse bir şey diyemez. Herkes doğru bildiği şeyi yapmakta özgürdür. istebu
    Gelelim konumuza; Bu tip işlere kalkışmadan önce planlı programlı davranmak en hayırlısıdır. İyi düşüneceksin ve doğru kararlar alıp uygulayacaksın. En küçük bir detayı bile atlamamaya gayret edeceksin vs. vs.
Ne diyorsunuz yolun başında "Amacımız herkesi bir çatı altında buluşturmak."
Bence daha işin başında çok kötü bir planlama ve stratejik hatalar yapıldı. Önce ilgili gruplarla görüşülürdü. Buna Ak-fo (Buğra Genç) da dahildir. (Bu isimden bahsedildiğini hiçbir yerde okumadım mesela. Kendisine konu ile ilgili bilgi verilmediyse süratle irtibata geçilmesini tavsiye ederim. Hatta eğer kabul ederse hiç düşünmeden başkan bile yapabilirsiniz.) Bu grupların fikirleri alınır, bilgilendirme yapılır, sonrasında da ortak bir açıklama ile ortaya çıkılabilirdi.
“Şu forumda toplandık, burada buluştuk, bunlarla şu kararları aldık” diye ortaya çıkılırsa ve sonrasında da destek olunması istenirse sanmıyorum ki arzulanan hedefe varılabilsin, yapılan işin samimiyeti anlatılabilsin. Dediğim şekliyle yola çıkılmış olunsaydı ilgili gruplarda kendilerini bu işin bir parçası olarak görebilir, daha samimi bir yaklaşım sergileyebilirlerdi. Aytekin’in de belirttiği üzere, forumsal anlamda bir birleşmenin nasıl olabileceği üzerine görüş alışverişlerinin yapıldığı ortamda bu konunun bilgimiz dışında gelişmiş olması tarafımızca nezaketsizlik olarak algılanmış ve bizleri kırmıştır.
   Bir diğer konu ise, arkadaşlarımında ifade ettiği gibi bir arada bulunmayı arzu etmediğimiz kişilerin, oluşum listesinde isimlerinin geçmesi hususudur. Oğuz ve Ümit Bey İzmir’de neler olduğu hakkında pek fikir sahibi olmadıkları için konuyu yüzeysel olarak algılayıp, incir çekirdeğini doldurmayan konu olarak görebilirler. Fakat durum bu değildir. Bu sebepten dolayıdır ki Ümit Bey’in “En azından dinleyici olarak aramızda bulunmalısınız” yönündeki davetini üzülerek geri çevirmek durumundayım. Umarım bu konudaki hassasiyetimiz üçüncü şahıslar tarafından yanlış ve nezaketsizlik olarak algılanmaz.

Cevap beklediğiniz konulara gelince;
1-2 )  Var olan bir derneğin kolu olmak daha uygun ve ilk aşamada şube olmak yerine temsilcilikle başlanması daha uygun bir model olacaktır. Hem bu arada kendinizi de bir nev’i sınamış olurdunuz. Şube olma fikri bence daha sonraya bırakılıp duruma göre değerlendirilmelidir. (Temsilcilikle başlanıp sonradan şube olunamıyorsa bu yazdıklarımı dikkate almayın. Ümit Bey bu işlerden anlayan birisi olarak herhalde bu konuya açıklık getirecektir.)
3-4 )  Dernek kurullarında görevli olacak kişiler, bu çatı altına girecek kişi sayısında belirleyici olabilir. Burada görev alacak kişiler herkes tarafından geçmişte ve bugünde sergiledikleri tavırlar göz önüne alınarak seçilirse bu iş hallolabilir. Tarafsızlıkları, vizyonu  ve güvenirlikleri en önemli özellikleri olmalıdır.
Kurulacak olan şube ya da temsilcilik tabiî ki İzmir ile sınırlı kalmamalıdır. Bölgenin en önemli kenti olması özelliğiyle tüm bölgeyi kapsayacak olması fikri doğrudur.

Selamlar, saygılar.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2009, 21:01:44 Gönderen: MAS » Logged

Alp ALPARSLAN
Çiğli - İZMİR

Tanganyika türleri besler, başkada birşey bilmek istemez.
blaunacht
Yönetici
Yeni Üye

« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2009, 21:27:42 »

Ben derneklerin yasal sorumlulukları fazla olduğundan kulüplerin akvaristleri bir araya toplama konusunda daha etkili olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben bir dernek çatısı altına girmeyi düşünmüyorum dolayısıyla toplantınızada gelmeyi düşünmüyorum. Fakat derneğinize desteğimi eksik etmeyeceğimi unutmayın.
Saygılar...

Yunus Emre Kursav
İzmir
www.akvaryumizmir.com
Oguzzz
Yeni Üye

« Yanıtla #10 : 15 Aralık 2009, 22:39:14 »

Öncelikle her birinize cevap yazma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Cİhat Bey,

Rahatsız olduğunuz isimlerin kimler olduğunu bilmiyorum. Ve inanın şu anda bu isimlerin zikredilmesini de doğru bulmuyorum. Ama, daha önce de belirttiğim üzere, şu anda ne başkan, ne yönetim, hiçbir şey belli değil. Yani siz de başkan olabilirsiniz, Ahmet te, Mehmet te. Ama benim gönlüm, herkesin tarafsızlığına inandığı, onayladığı bir isim üzerinde birleşip, birleştirici güç olarak bu kişiyi kullanmak.

Aytekin Bey,

Kimseyi, "Sen bu oluşumda yer alamazsın" şeklinde dışlamak doğru olmaz. Zaten bu tutum, şu ana kadar belirttiğim birleştirici özelliğin tersine bir sonuç açar. Amacımız bölmek değil, toplamak olmalı. Ama, şu olabilir: Üzerinde şayia olduğu düşünülen kişilerin yönetimde görev almasına izin verilmez. Ancak, burada önemli olan, buna nasıl karar verileceği. Hz Muhammed (s.a.v), ilk recm cezası verildiğinde, "Aranızda en günahsız olan ilk taşı atsın" buyurmuşlar. Aramızda en günahsız kim? Diğerlerini kim, hangi temizlikle yargılayacak? Önce bunun adının koyulması lazım.

Alp Bey,

Henüz yapılmış olan bir hata yok. Henüz bir kurumlaşma, verilmiş bir karar yok. Bizler, sadece haddimizi aşarak, ilk toplantının zamanı konusunda karar verdik. Kimseyi ezmek, görmezden gelmek, dışlamak gibi bir tutum, niyet veya davranışımız yok. Buğra Bey'in de, sizlerin olduğu gibi, başımızın üzerinde yeri vardır. İsimler konusunu tekrar açıklayayım, yukarıda isimleri anılan isimlerin hiç birisinin, yönetime girme gibi talebi yok. Bizler sadece -haddimizi aşarak- ilk adımı attık. Bilirsiniz, uygun şartlar oluştuğu takdirde, bir kar topu, yamaçtan çığ halinde aşağı iner. Önünde engel tanımaz. Ben, bizlerin attığı kar topunun, sizlerin oluşturacağı uygun şartlarla bir çığ olmasını ümit ediyorum.

İlk kez, bu konuda bir isim zikrediliyor. Buğra Bey, eğer bu oluşumun içinde bulunmayı kabul edip bizleri onurlandırırsa, elbette onun başkanlığı altında yolumuza devam etmekte bence bir sakınca yok. Amma velakin, bu ismin tarafsızlığını da çoğunluğun kabul etmesi gerekli.

Maddeler halinde yaptığınız açıklamalara izninizle maddelerle cevap vereyim, Ümit Bey de gerekli eklemeleri/düzeltmeleri yapacaktır:

1- Temsilcilik ile şube olmak arasında en önemli fark, şubelerin iç işlerinde bağımsız olmaları. Kendilerine ait bir bütçeleri, defterleri ve sorumlulukları var. Temsilci ise, sadece bir kişiden oluşan, herhangi bir yasal sorumluluğu olmayan bir üye. Ayrıca, merkezde yapılan seçimlerde temsilci ile temsil edildiğinizden, her üyenin bir oy hakkı oluyor ve üyelerin bireysel olarak genel kurula olarak katılımı gerekiyor. Ancak, şube olduğunuz zaman, delegeler yoluyla temsil ediliyorsunuz. Her üyenin merkez genel kuruluna katılması zorunlu değil.

2- Dernekte görev alacak kişiler henüz belli değil. Yapılacak ilk genel kurula kadar şube yönetimi oluşturulup, merkeze bildirilecek. Bu da bize birkaç ay zaman veriyor. Genel kurul tarihine kadar, birleştirici gücü olduğuna inandığımız, tarafsızlığı herkesçe kabul edilen üyelerden olacak yönetim kurulu, merkeze bildirilebilir. Ancak bu da, siz hobicilerin katılımlarıyla gerçekleşecek toplantılarda dile getirilebilir.

Yunus Emre Bey,

Destek mesajınız için teşekkür ederiz. Kulüpler yasal olarak çok fazla sorumlulukları olmayan oluşumlar. Yasal olarak derneklerin yaptırımları, sorumlulukları daha geniş. Bu yüzden dernekleşmeyi tercih ediyoruz.

Sağlıklı günler...

Oğuz EMEM
Aliağa-İzmir

Yetiştik çünkü BİZ!
mdilek
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #11 : 15 Aralık 2009, 23:59:51 »

Hayrılı olsun. Dernek kurmak bir hobi ile ilgilenme güzel ama fedakrlık isteyen şeyler. Kimin nekadar fedakarlıkta bulunabileceğüi önemli. Bu konu atında bukadar yazı yazmak bile fedakarlıktır. Ama maddi manevi kişiyi yıpratabilecek durumlar. Ben katılmayı düşünmesemde bu tip fedakrlıkta bulunan arkadaşlarımı takdir ediyorum. Kolay gelsin. İşiniz zor. Çünkü lafa gelince gelince herkes gürlüyor ama iş başa düşünce 1-2 kişi dışında kimse kalmıyor.

Mustafa Dilek / İzmir-Balçova
Küvezde bebek, Saksıda çiçek, Akvaryumda melek

Kendi menfaatine çalışmayan, Kendinden var edenlerin forumu
ubirkol
Yeni Üye

« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2009, 00:07:56 »

Oğuz bey,
Vermiş olduğunuz yanıtlar için teşekkür ederim. İlave edebileceğim pek birşey kalmamış. Yalnızca Dernek şubesi olunduğu zaman merkez dernekten ayrı bir yönetim kurulu, denetim kurulu gibi organlar olacak. Merkez dernekten bağımsız olarak yıllık aidatlar toplanabilecek. (Şu an yıllık 60 TL, taksitle de verilebiliyor) Merkez birliğin tüm Türkiye için aldığı kararlara uymak durumunda olacak ancak kendi aldığı kararların da merkez birliğinde değerlendirilmesini sağlayabilecek. Yani İzmir'de aldığımız bir kararla tüm Türkiye'de uygulanabilecek işler yapabilme şansımız olacak.
Derneklerin yasal sorumluluklarının çok fazla olduğu konusu da yanlıştır. Ben şu anda 2 Dernek, 1 Federasyon ve 1 de Tarımsal Üretici Birliği'nin ofis çalışmalarını yalnız başıma yürütüyorum. Sürecin gelişimine ve kendi işlerimin yoğunluğuna göre bu konuları Akvaristler Derneği İzmir/Ege şubesi için de yapabilirim, ya da yapılması konusunda tüm yönlendirmeleri yapabilirim. Çok zor işler değil emin olabilirsiniz. Yılda 1 kez dernek beyannamesi hazırlanacak. Muhasebe çalışmaları yapılacak. Maddi konularda faturalar ve makbuzlar düzenli olacak. 5 yılda bir de Genel Kurul Toplantısı yapılacak. Bu kadar, başka bir iş yok.

Asıl söylemek istediğim konu ise; Bu oluşumun içerisinde olmaz iseniz sizin fikirlerinizin hiçbir değeri olmaz. Kişileri sevmek zorunda değilsiniz. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de 30bin dernek var. Bu derneklerdeki insanlar birbirlerini çok seven insanlar mı zannediyorsunuz? Dernekler Kanunu'nda " Dernek: Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarını, ifade eder" yazar. Görüyorsunuz birbirlerini çok severler yazmıyor. Ortak bir amaç diyor ki o var, bilgi ve çalışmaları birleştirmek diyor ki bizler de onu yapmaya çalışıyoruz.
Ayrıca dikkat ediyorsanız 7 kişi dernek kurabiliyor. Bizim amacımız oldu bittiyle İzmir Derneğini kurup da yönetmek değil. Öyle olsaydı hiç 4-5 forumda konuyu takip edip her gruptan temsilcilerin toplantılara katılmasını istemezdik. Bizler kolayı seçmedik. Sürecin zorlu olacağını da en başından biliyorduk. Ancak sizler de biraz gayret ederseniz herkes için daha kolay olabilir...
blaunacht
Yönetici
Yeni Üye

« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2009, 00:52:09 »

"Bu oluşumun içerisinde olmaz iseniz sizin fikirlerinizin hiçbir değeri olmaz" bunu tam olarak anlayamadım açıklar mısınız? Kime ve ne anlamda söylediğinizi?

Yunus Emre Kursav
İzmir
www.akvaryumizmir.com
alperozelbir
Yeni Üye

« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2009, 01:12:10 »

Tüm arkadaşlara iyi akşamlar;

Konu hakkında duruşumu ve fikrimi çoğu arkadaş zaten biliyorlar, o yüzden sadece yanlış anlaşıldığımız konuda kısa bir açıklama yapacağım...

Bizim bu yapılan ilk toplantıda siz değerli arkadaşlarımızı davet etmediğimiz için Aytekin abi ve Alp abi serzenişlerini buradada bildirmişler...

Değerli arkadaşlar, bizler bu konuda dediğiniz gibi yanlış yapmış olabiliriz, ama bunun sebeplerini çok defa açıklamama rağmen hâlâ yanlış anlaşılma devam etmekte... Bir kez daha buradan açıklamak gerekiyor sanırım...

Biz bu toplantıdan son anda Ümit arkadaşımızın daveti ile dahil olduk, bana 08/12'de toplantı daveti yapıldı bende iş ve özel hayatımdaki yoğunluk yüzünden sadece katılabilme özverisinde buluna bildim... Bu konunun bu kadar fazla dallandırılması açıkçası beni ve tüm arkadaşlarımı çok fazla üzdü. Özellikle Alp abim ve Aytekin abinin şu dedikleri...

hatta bilginiz var mı bilmiyorum ama yukarıdaki yazınızda bahsettiğiniz site ile birleşmek üzereyken maalesef son anda birleşme oluşumunu durdurmak zorunda kaldık ki ciddi düşüncelerimiz ve fikirlerimiz vardı. Tabi ki bu birleşme olmadı diye fikirlerimizden ve düşüncelerimizden hiç bir şey eksilmedi yapacaklarımızla ilgili kararlarımız alıp mutlaka yolumuza devam edeceğiz.

Aytekin’in de belirttiği üzere, forumsal anlamda bir birleşmenin nasıl olabileceği üzerine görüş alışverişlerinin yapıldığı ortamda bu konunun bilgimiz dışında gelişmiş olması tarafımızca nezaketsizlik olarak algılanmış ve bizleri kırmıştır.

Bu yazdıklarınız beni ve tüm arkadaşlarımı gerçekten çok üzdü... Bizler sizlere yabancı değiliz, bugünden sonrada olmayacağız. Bu denilen birleşme olmasa bile buradaki tüm arkadaşlarımız bizlerin her zaman değer verdiği arkadaşlarımız olacaktır...

Umarım bu mesajım yanlış anlaşılmış olan durumu düzelmesi için son mesajım olur...

Selamlar...
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2009, 01:17:08 Gönderen: alperozelbir » Logged

Atsan atılmaz, satsan satılmaz torpilli üye
(Forum Gözetmeninin gelin arabası şoförü)
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.663 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu