31 Temmuz 2010, 00:14:11

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Akvaryum kurulumunda dikkat edilmesi gereken bir kaç kural  (Okunma Sayısı 757 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« : 21 Temmuz 2007, 19:06:08 »

Akvaryumunuzu hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç kuraldan bahsetmek istiyorum öncelikle kuracağımız akvarumu ne amaçla kullanacağımız çok önemli 1. Üretim amaçlımı? 2.Görsel amaçlamı kulanacağımıza karar vermemiz gerekemkte.

ÜRETıM TANKLARI:
1. Üretim tankı hazırlamadan önce akvaryumu koyacağımız yerin sakin bir yer olmasına dikkat etmemiz gerkiyor. Bu şekilde balıklarımızı rahatsız olmaz ve stres ortamından biraz uzklaştırmış oluruz.
2. Ben üretim tanklarının saadece cama cam olmasından yanayım çünkü üretim yapılırken suların temiz olması süs akvaryumlarında fazla önem taşımaktadır. Üretim tankımız cama cam olduğu taktirde suyumuzun kirlemesi çok daha zor olacaktır aynı şekilde suyun bakımı da bir okadar kolay olacaktır.
3. Üretim tankımızda üretim yaptığımız balığın türüne göre birkaç parça malzeme koymalıyız saadece.Dediğim gibi üretim yapacağımız balığa göre bunlar değişmektedir toprak kaseler, fayans, akvaryumun bir köşesine taşlardan yapılmış mağaralar, tabana yumurta döenker için tabandan az yüksek olan plastik ağlar vb. bu malzemeler balığımıza göre değişmektedir.
4. Yine üretim yapacağımız balığın türüne göre akvaryum ölçülerine dikkat etmemiz gerekmektedir.
5. Kum kullanmanızı tavsiye etmem tabanda kum olduğu sürece suyun dengelerini sabit tutmamız çok zor olacak ve suyumuz normalinden daha da hızlı bir şekilde kirlenecektir.
6. Filtrelasyon ürteim tanklarında çok önemli bir olaydır. Yine üretim yapacağımız balığın türüne göre filtrelasyon değişmektedir. Üretiğimiz balığın isteklerine göre dış moturumuzun iç dizaynımızı yapmamız gerekmektedir. Dış motoru üretim esnasında suda çalkalanma olmaması gerekli ise kullanmamakta fayda vardır (ör: DıSKUS-MELEK)  saadece hava motorları ile destklemeliyiz akvaryumumuzu eğer dış motor kullanırsanız bile üretim esnasında akışını vanalar sayesinde en aza düşürmelisiniz. Dış motor kullandığınız akvaryumlarınzda hava motoru ile de desteklemenizde gerkli olacaktır.
7. Isı her seferinde aynısını söylemek zorundayım yine üretiğiniz balığın türüne bağlı olarak ısıyı ayarlamak için iyi marka ısıtıcılar kullanmalıyız.

SÜS AKVARYUMLARI :
1. Süs akvaryumları görsel amaçlı kullanılan akvaryumlardır yani göz zevkimize dayalı olan akvaryumlardır, bu tarz akvaryumları evimize veya iş yerimize hazırlarken güne gören pencere kenarı balkon vb gibi bölümlerden uzak bir yere kurmanızı tavsiye edeceğim.
2. Öncelikle besleyeceğimiz balkıklara karar vermemiz gerekli yani bir biri ile uyumlu türler olması çok önemli. Akvaryumun her bölümünden faydalanmak istiyorsanız size ufak bir tiyo vermek isterim. Akvaryumun yüzey yani üst kısmından faydalana bilmeniz için ağazı yukarıya bakan balıklar suyun üstünde gezerler. Akvaryumun orta bölümünde ağazı karşıya bakan balıklar tercih etmeliyiz. Akvaryumumuzun alt bölümünden faydalanmak için ağız kısmı aşağıya bakan balıkları tercih etmeliyiz böylece akvaryumumuzun her bölümünde faydalanmış olur ve güzel bir görünüm elde etmiş olacağız.
3. Yine besleyeceğimiz balıklara göre akvaryum ölçülerine dikkat etmemiz gerekmektedir bu olay balıkların rahatlığı ve gelişimi için çok önemli bir olaydır.
4. Süs akvaryumlarında akvaryumunuzun büyüklüğüne dayanarak su kapasitesine göre ve besleyeceğiniz türlere göre kaç adet balık alacağınıza dikkat etmek zorundasınız aksi tktirde akvaryumda stre unsuru ön plana çıkar kavgalar başlar balığımız sağlıksız olacaktır.
5. ıç dekorasyon olarak ben herzaman beslediğim balığın doğal ortmını inceleyerek hazırlamayı severim yani bitkili ise bitkili kayalık seven bir balık ise kayalı dekor doğal ortamında kumsal kesimlerde yaşayan balıklar ise kumsalık yapılması beslediğimiz balıkları mutlu ve huzurlu olamasını sağlar. ör: sarı prenses kayalık seven bir hayvandır yunus cichlit koloni halinde ve kumsal bölümde yaşayan hayvanlardır bu iki türü bir akvaryumda besleyecekisek ne anlama geliyor akvaryumun bir bölümünü kumsal bir bölümümü kayalık yapmamız gerektiği anlamını taşır ve balıklar bölgelerine yerleşirler rahat ve huzurlu bir ortam yaratmış oluruz. Bu yüzden aynı göllere veya nehirler ayit mensupları bir arada beslememiz gerekmektedir.Hem balığımız sağlıklı ve güzel olacaktır hemde biz göz zevkimizi almış olacağız.
6. Filtre olayı bu tip akvaryumlarda çok daha zor oacaktır akvaryumumuzda kum iç dekot malzemeleri olacağından suyun kirlenmesi çok çabuk olacaktır bu yüzden üretim tanklarında kullanacağımız filitrelerden daha güçlü filitrelere ihtiyaç düyulacaktır hava motorları çok daha güçlü olmalıdır ve hata iç motorlar ile gerekirse destekleyebiliriz bu olay yine balıkların doğal ortamına göre değişmektedir. Yaşadığı doğal ortamın akıntısını göz önünde bulundurmalıyız. Dış filitremizi yine balıkların türüne göre iç tesisatı hazırlanmalıdır, bunu balıkları aldığınız akvaryumculara danışarak veya bu iş ile uğraşan arkadaşlarınıza sorarak yapmalısınız.
7. Isı olayı yine balıkların türüne göre değişmektedir akvaryumumuzun büyülügüne göre değişik watlarda kaliteli ısıtıcılar kullanmalıyız.

Umarım az da olsa faydalı olabilmişimdir. Herkese sağlıklı ve balıklarınızla mutluluk dolu günler dilerim balıklarınız sağlıklı olması görünümlerinin güzel olması sizide mutlu edecektir bu yüzden akvaryumunuzu kurmadan önce besleyeceğiniz balığın türüne karar veri doğal ortamını araştırın ne amaç ile besleyeceğinize karar verin ve ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim. Saygılar

Yazar : Aytekin ÇOKOY

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
emre_27_13
Yeni Üye

« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2007, 13:49:39 »

Teşekkürler.

Emre
ilker
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2007, 00:33:08 »

Bu bilgiler yeni başlayan arkadaşlara faydalı olacaktır bilgi paylaştıkça çoğalır
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2007, 00:33:32 Gönderen: ilker » Logged

İlker KALAYCI
İZMİR
kanka.izmir
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2008, 00:35:36 »

Çok faydalı bilgiler vermişsin,emeğine sağlık.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2008, 00:42:23 Gönderen: rcall » Logged

servet T. karma akvaryum.izmir
melek_16
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2008, 00:41:04 »

Faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim.

Saygılar...

10Melek, 9Neon, 5Lepistes, 1 Saylangoz, 1 Vatoz, 2 Tanede kaplumbağam var.

TOLGA AYKÜL
rstgry
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 02 Mart 2008, 02:06:55 »

faydalı bilgiler için teşekkürler
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #6 : 02 Mart 2008, 11:09:37 »

Alıntı sahibi: "rstgry"

Yazılanların faydası olduysa ne mutlu bana.:PDT_Aliboronz_31:
« Son Düzenleme: 02 Mart 2008, 11:10:13 Gönderen: a.cokoy » Logged

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
anderomeda
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 23 Ekim 2008, 18:52:47 »

Değerli arkadaşlarım bilgilerinizden faydalandım, fakat benim sorunum ve sorum var size bilgilendirirseniz sevinir ve teşşekür ederim  saygılar. Şöyleki akvaryumum 120x60x40 ebatında akvaryumda pirana(ÇAP,12 CM ) SİLVERSHAYK(10CM) ASTRANOT ,KÖPEKBALIGICİNSİ 20CM VE BİR KAÇ TÜR DAHA BALIĞIM VAR akvaryum suyunu değiştiriyorum dinlendiriyorum bitkim yok ve ısısı normalde 24 derece olmasına rağmen çok kısa sürede su bulanıyor. Yemlerim kaliteli bu suyu filitre ediyorum fakat suyun rengi düzelmiyor ne yapmam lazım? Yazarsanız sevinirim.

Sayın anderomeda, forum kuralları gereği profilinizden imza kısmına, Ad- soyad ve şehir bilgilerinizi giriniz. Mesajlarınızda lütfen imla kurallarına uyunuz.
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2008, 23:40:58 Gönderen: rcall » Logged
dehshet_35
Yeni Üye

« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2008, 15:30:07 »

Bu konu hakkında pek bilgim yok fakat akvaryumunun suyunun tamamını değiştirmemelisin.Değiştirdiğin su dinlenmiş bile olsa tamamını değiştirme.Forumda su değişimi hakkında detaylı yazılar var onları okumanı tavsiye ederim.

hasan ulupınar       
İZMİR-YEŞİLYURT
100-45-50
lepistes, kılıçkuyruk
vatoz, makrakantave  bol yavru
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.537 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu