07 Eylül 2010, 03:33:26

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DIY - TAVANA ASMA KAPAK PROJEM  (Okunma Sayısı 1691 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
punkart
Yeni Üye

« : 24 Nisan 2009, 15:07:53 »

Öncelikle akvaryumum malesef bombeli olduğu için kapak yaparken çok zorlandım. Bu kapağı yapmaktaki asıl sebeplerim:
1- Normal akvaryum kapaklarına yeterince florasan yerleştirememem .
2- Mikadan oluşan kapağın yüksek ısıya maruz kalması.
3- Kapağın su seviyesine yakın olması ve bu sebeple yaz aylarında sıcaklık sorununa dahada etki etmesi.
4- Kapakta kablo balast gibi bir ton karısıklık bir arada. gibi gibi...

Kullanılan Malzemeler :

1- Suntalam (daha önce mağazamda kullanılan soyunma kabinlerinden kestirdim, beyaz olduğu için siyah film ile kapladım.)
2- Pleksiden malzeme ondeki bombe kavisini vermek icin.
3- 6 adet Cata marka elektronik balastlı t8 florasan ayağı 60 cm.
4- Krom Saç, ışığı daha iyi yansıtmak için
5- 2'li elektrik anahtarı

Kapak İçin Suntalam kullanmamın sebebi dayanıklı olması ve uzun ömürlü olması için.
Su buharından etkilenmemesi için vede ayrıca reflektör görevi görmesi içinse paslanmaz krom saç ile kapladım. Aşağı yukarı fiyatı 100x30x40 ebatlari için 10 tl. Bu Saçı, Soba malzemesi satan yerlerde tenekecilerde bulabilirsiniz.
Güzel bir görünüm için siyah ya da başka renk  filmi ise cama yazı yazan reklamcılardan tedarik edebilirsiniz.
T8 Florasan için otomatik balastli duy takımı 6 tl.
Marka ve özellik bilgileri:
CATA FLUORESCENT LIGHT FIXTURE
ITEM NO : JM-18WC
RATED VOLTAGE: AC220 -240V
CURRENT RATING: 2A 50-60 HZ
RATED POWER : MAX 1X18W

Bu kapağa toplam 8 tane florasan sığıyor aslında ama su anda 6 tane benim işimi görüyor. istenilirse 90cm lik duy kiti de takılabilir.

Kapakta tüm malzemeler. Matkapla vida ile birleştirilmiştir.

Kapağın ön kısmında plexi kullanmak zorunda kaldım. Bu malzemeyide tabelacı yada reklamcılarda bulabilirsiniz, maliyeti gercekten çok ucuz hatta benden para almadılar.Gerçi akvaryumunuz benim ki gibi bombeli değilse hem çok sanslısınız hemde bu malzemeye gerek duymazsınız.

Doğru ölçülerde kestirirseniz malzemeleri geriye size parçaları birleştirmek kalıyor, lego yapmak kadar kolay. Aslında burda demek istediğim bu işi yapmak için ne marangoz olmak gerekli ne de elektrikçi. Eğer bu işe kalkışmak isteyen arkadaşlar varsa sakın gözlerinde büyütmesinler. Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir  ;D

Sadece doğru malzemeleri doğru ölçülerde tedarik etmek yeterli. Bundan sonraki kısım ise tavana monte edip sarkıtmak kalıyor. Tavanı delip bu ağırlığı kaldırmak için ise çelik düpel sart. Akvaryumun yerine oda içinde tam karar vermediğim için bu işlemleri en sona bıraktım. İlerleyen günlerde son hali konuya eklenecektir.

Ufak tefek rütuşlar kaldı onlarada sonra devam edicem artık. Akvaryumun yerini değiştireceğim için tavan delme ve asma işini sonraya bıraktım.

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2009, 17:48:14 »

Çok teşekkür ederim. Çelik düpel tedarik ettim. Tavana asmak için ise asma tavan yapan kişilerden kalın çelik tel aldım. Satan adam 'kamyonu bile çeker' dedi ben onun yalancısıyım :) Aynı zamanda yüksekliğini ayarlamak içinde aparat aldım.
Ön kısımdaki vidaları siyah boya ile boyamayı düşünüyorum. Kalan yerleride film ile kaplayacağım.

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2009, 09:45:39 »

Doğru söylüyorsunuz, teşekkürler.

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2009, 15:41:21 »

Tesekkurler Barış Abicim. Tenekecilerden temin edebilirsiniz, krom sac diye satılıyor.

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2009, 17:07:21 »

Kapak gerçekten şık ve güzel olmuş.Sunta görünen kenarlara PVC kenar bantı (ütüyle yapıştırılan) çekerseniz çok daha güzel olacaktır.

Ufuk İNAN
Bornova
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2009, 17:22:01 »

Hoş bir çalışma olmuş. Tavana asılı halinide en kısa zamanda görmek isterim. Birde PVC  konusuna bende katılıyorum

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
Müjdat
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2009, 18:01:16 »

Güzel bir uygulama, bir yabancı sitede motorlu olan bir uygulamasını görüp çok beğenmiştim. Tavanda nasıl duracak bende merak ediyorum.
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2009, 18:33:29 »

Herkese ayrıca teşekkürler. Bu pazar bir aksilik olmassa kurmayı planlıyorum en yakın zamanda paylaşacağım sizlerle. Ufuk Bey, PVC kenar bantı fikri harika araştıracağım saolun. Ama bulamassam sanırım yine film ile kaplamak zorunda kalacağım.

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2009, 18:44:19 »

Harun bey PVC yi tüm mobilyacılarda bulabilirsiniz.

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2009, 18:49:23 »

Biraz önce telefon açtım arkadaşıma komşusu marangoz ona sordurdum kahrevengi bant var ellerinde en koyusu bu,  siyah yok. Bir kaç yer daha araştıracağım. Kahverengi de nasıl durur bilmiyorum. Yamalı don gibi görünsünde istemiyorum bu noktadan sonra :D

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2009, 21:05:25 »

Malesef Manisa/Akhisar da ikamet ediyorum :S

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2009, 21:17:30 »

Siyahı'da mevcut biraz arıştırırsanız mutlaka bulursunuz.

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
Müjdat
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2009, 14:38:43 »

Harun Bey, benim iş yerim Karabağlarda ve işimizde mobilya. Bu civarda istediğin renk ve desende PVC bant bulabilirsin. Hatta ben bile yardımcı olabilirim. Bir mesaj atman yeterli.

Bir de bir üst yazıda bahsettiğim motorlu kapak alttaki linle mevcut arkadaşlar.

punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2009, 15:32:50 »

Alt kısmını kahverengi pvc bant ile kaplıyacağım, ne de olsa gözükmeyecek. Sadece onde gorunen iki yeride film ile kaplamayi düşünüyorum. Müjdat bey ayrıca teşekkür ederim.

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
punkart
Yeni Üye

« Yanıtla #14 : 30 Nisan 2009, 15:37:05 »

Linkte ki sistem süper. Ama şimdilik sağ sağlim şunu bitireyim ben razıyım :D

Harun Söylen
130 lt bitkili
11 lt nano karides
Akhisar/MANİSA
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.405 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu