31 Temmuz 2010, 00:13:17

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeni kapak yapımı  (Okunma Sayısı 351 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
govel3
Yeni Üye

« : 27 Mart 2009, 02:19:29 »

Merhaba. Aylar önce bitkili tankımı kurarken hazırladığım kapağımı daha önce paylaşmak istiyordum ancak bir türlü fırsat bulamamıştım. Kısmet bugüneymiş. Maalesef fotoğraf makinem olmadığı için şimdilik resim koyamıyorum. Ama en yakın zamanda ekleyeceğim.
Bunun yerine kafanızda bir şekil oluşması açısından paintte çizdiğim resmi koyuyorum.

http://img90.imageshack.us/my.php?image=55809850.jpg

Burda farklı olan kapağın kenarlarında yani ayak kısmında plastik korniş kullanmış olmam. Resimde sarı renkte olan kısım hırdavatçılarda çok rahatlıkla ve uyugun fiyata bulabileceğiniz plastik korniştir. Piyasada 3 ya da 5 raylı kornişler var. Kapağınızın akvaryumdan ne kadar uzakta olmasını istiyorsanız ona uygun olarak tercih yapabilirsiniz. Ben bitkili akvaryumda kullanacağım için 3lüyü tercih ettim. Akvaryumunuzun ölçülerinde yetecek kadar aldığınız kornişi ölçülere uyugun olarak kesin. Örneğin; benim akvaryumumun eni 50cm boyu 50cm. Dolayısıyla 4 tane 50cmlik korniş parçası kestim. (Not: Verdiğim ölçüler akvaryumun camdan cama ölçümleridir. Yani ayakların oturacağı yer neresi ise ona uygun ölçü almanız gerekecektir. Benim kavaryumum içten kuşaklı olduğu için ve ben kapağı kuşaklara oturtmak istediğim için parçaları 48cm'e küçülttüm. Baştan bu şekilde ölçüm yaparsanız sıkıntı olmayacağına inanıyorum.)
Kestiğimiz bu parçaları akvaryumda duracakları gibi yere geçici olarak koyuyoruz. Her bir parça yanındaki konişe bağlanmalıdır. Bunun için ise kağağın üstünü kaplamakta kullanacağımız polikarbonun fazlalıklarından kesip köşeye tam oturacak şekilde yerleştirdikten sonra kornişlere vidalıyoruz. 4 köşeye de bu işlemi yaptığımızda kalıbımız ortaya çıkıyor. Ardından resimde de taralı olarak gösterilmiş kapağın üst kısmını yapmak gerekiyor. Bunun için de kalıba tam oturacak şekilde kestiğimiz polikarbonu üstten kornişlere vidalıyoruz. Gayet sağlam oluyor. Işıklandırma yapılacaksa lambaların yerleştilmesi sizin isteğinize bağlı. Her şey hazır olduktan sonra yapı marketlerde bulableceğiniz tek tarafı yapışkanlı kaplama maddesiyle kapağımızı kaplıyoruz. Bu kaplamalar renkli olabileceği gibi mobilya ve ahşap görünümlü oldukları için çok şık duruyor. Ve kapak hazır.
Biliyorum bu şekilde size biraz karışık geldi ancak dediğim gibi en yakın zamanda fotoğraf eklediğimde daha iyi anlayacağınıza eminim. Umarım yardımcı olur. Sağlıklı balıklar...
« Son Düzenleme: 28 Mart 2009, 10:23:07 Gönderen: Anonymous » Logged

Berkan DİKİLİ
50*50*50 Karışık Tetra Akvaryumu
"Cenneti Beklerken"
Alternanthera rosaefolia 
Blyxa echinosperma 
Rotala rotundifolia Red
Ludwigia brevipes
Bacopa australis
Bacopa amplexicaulis
Bacopa lanigera
Glossostigma elatinoides
Alternanthera reineckii
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.744 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu