akvaryumculukta daha yeniyim,(yaklaşık 6 ay),bir çift red pigeon discusum var iki batında yavruları(yaklaşık 150 adet) şu an yavruları büyütmeye çalışıyorum.

Sayın Öğretmenim hoşgeldiniz. Hobiye tümden gelim metoduyla girmişsiniz. Genelde canlıdoğuran-malawi-tanganika-melek-discus sırası izlenir. Ya daha önceden tecrübeniz var yada iyi bir akıl hocanız-yardımcınız.
Merhaba Alaaddin kardeşim,doğru söylüyorsun,Giresunda görev yaparken(yaklaşık 16 yıl önce) kendime orta boy bi akvaryum yapmış ve lepistes,moli gibi canlı doğuranlar bakmıştım sonra bir çift altınbaş japon baktım bir süre.Sonra pirana,arstronot gibi balıklarım oldu ama ben o zaman deyim yerindeyse doldur akvaryuma suyu koy balığı şeklinde bi akvaryumculuk yaptım.Şimdi tepeden başladım,çünki en sonunda gidip kafamı vuracağım nokta burası olacaktı,bende biran önce vurayım kafamı dedim

) Ama bu kez çok okudum,su kimyası balıkların yaşam koşulları gibi konularda bilgi edindim.Ama biliyorsunuzki discus beslemek,üretmek öyle okumayla bitmiyor,tecrübe ve zamana ihtiyaç var.Bende şu an bu aşamadayım,yavruları almayı başardım sıra büyütmeye geldi.Bir-iki yıl içinde de bu deneyimi kazanıp iyi bir diskusçu olmaya çalışacağım.Henüz teknik ekipmanlarım eksik(ph ölçer,iletkenlik ölçer gibi)yakın zamanda tamamlayacağım.
Bu arada bana hoşgeldin diyen tüm forum üyelerinede teşekkür ediyor,hoş buldum diyorum.Selam ve sevgiler.