Üstü açık akvaryumunuz var üzerini kapatmak istiyorsunuz birazda göze hitap etsin diyorsanız kendi yaptığım bir yöntemi paylaşmak istiyorum.
Akvaryumunuzun üst genişliği 50 cm dersek 25 cm tam çapında bir pimaş boruyu akvaryumunuzun uzunluğunda kesip iki tarafıda eşit gelecek şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. Ben jet motoru ile kestim sizin böyle bir imkanınız bulunmuyorsa bir marangoza gidip şerit veya daire testeresinde kesmesini rica edebilirsiniz.
(Not: Ustanın işi olabilir o yüzden size kesebilirsiniz diyecektir makinayı kullanmayı bilmediğinizi söyleyin eminim yardımcı olacaktır. Makina size zarar verebilir.)
Kenarlarındaki çapakları zımpara yardımı ile alın, kırtasiyelerde kaliteli kaplamalar bulabilirsiniz. Kendinden yapışkanlı olursa işiniz daha kolay olacaktır. Son olarakta kleps ile floresan ampulü borunun iç kısmına sabitleyin.
Sonuç; Elinizde kendi yapmış olduğunuz akvaryum kapağı.
Borunun maliyeti 3-5 Ytl civarında olmalı ben elimdekini değerlendirdim.
Boru işi biraz zahmetli olacaktır onun yerine çatıların saçaklarına takılan yağmur yolluğundan kullanabilirsiniz. Onun sadece boyunu ayarlamanız yeterli. Görüntü kalitesi çok bozuk biliyorum cep telefonu ile çektim.