10 Eylül 2010, 05:14:40

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Akvaryum kapağı  (Okunma Sayısı 546 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burhan
Yeni Üye

« : 03 Ocak 2008, 19:50:49 »

Üstü açık akvaryumunuz var üzerini kapatmak istiyorsunuz birazda göze hitap etsin diyorsanız kendi yaptığım bir yöntemi paylaşmak istiyorum.
Akvaryumunuzun üst genişliği 50 cm dersek 25 cm tam çapında bir pimaş boruyu akvaryumunuzun uzunluğunda kesip iki tarafıda eşit gelecek şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. Ben jet motoru ile kestim sizin böyle bir imkanınız bulunmuyorsa bir marangoza gidip şerit veya daire testeresinde kesmesini rica edebilirsiniz.
(Not: Ustanın işi olabilir o yüzden size kesebilirsiniz diyecektir makinayı kullanmayı bilmediğinizi söyleyin eminim yardımcı olacaktır. Makina size zarar verebilir.)
Kenarlarındaki çapakları zımpara yardımı ile alın, kırtasiyelerde kaliteli kaplamalar bulabilirsiniz. Kendinden yapışkanlı olursa işiniz daha kolay olacaktır. Son olarakta kleps ile floresan ampulü borunun iç kısmına sabitleyin.
Sonuç; Elinizde kendi yapmış olduğunuz akvaryum kapağı. :)
Borunun maliyeti 3-5 Ytl civarında olmalı ben elimdekini değerlendirdim.
Boru işi biraz zahmetli olacaktır onun yerine çatıların saçaklarına takılan yağmur yolluğundan kullanabilirsiniz. Onun sadece boyunu ayarlamanız yeterli. Görüntü kalitesi çok bozuk biliyorum cep telefonu ile çektim.

Burhan Tülmen
İstanbul/G.o.paşa/Sultançiftliği
130 Lt 12 çöpçü
50 litre 7 Gambussia
Aytekin ÇOKOY
Aytekin ÇOKOY
Genel Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2008, 11:07:16 »

Ellerine sağlık, kendimizin yaptığı şeyler her zaman daha güzel olur.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2008, 01:19:47 Gönderen: rcall » Logged

Aytekin ÇOKOY
Discus
www.asidiscus.com
sedatceyhun
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2008, 10:52:37 »

Eline sağlık. Strafordan da akvaryum kapağı yapımını duymuştum lakin biraz el becerisi gerekiyor, strafor şekil verilmesi kolay bir malzemedir, dizaynını kağıt üzerinde yapıp ona göre strafor a şekil verdikten sonra kaplama işini ise isterseniz ahşap desenli (sticker tarzı) büyük resim ile yapabilirsiniz. Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2008, 10:57:04 Gönderen: sedatceyhun » Logged

Sedat Gezer Bağcılar/İst.
kelkeci
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 10 Mart 2008, 21:55:44 »

Ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuş , pimaş borunun suya bakan yüzeyerinide florasanı koyduktan sonra kapatabilecek bir formül bulabilirsek florasanların sudan etkilenip ömürlerinin kısalmasınıda engellemiş oluruz.

Barış TÜTER
NE MUTLU TÜRKÜM DıYENE.....
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.227 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu