31 Temmuz 2010, 00:21:50

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Filtreleme Materyalleri  (Okunma Sayısı 947 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Quixilver
Yeni Üye

« : 28 Ocak 2009, 17:30:32 »

Sonuçta substrat kullanım amacı mikrobiyolojik faaliyetlere yatak vazifesi görmesidir ki bu faaliyet amonyak ve nitritin bakteriyel katkıyla indirgenme reaksiyonlarıdır. Muhtaç olunan bakteriyel populasyon akvaryum suyunuzda, camınızda, kumunuzda veya pipo filtrenizin süngerinde mevcuttur gulucuk Zira ben hobiye başladığım günden bugüne mevcut tekniklere alternatif fikirler görmüş değilim.

Mehmet İÇÖZ
K.Bağlar/İzmir
"Tohum ek; vermezse toprak utansın"
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2009, 12:56:43 »

Mehmet'çim kesinlikle haklısın.Ayrıca akvaryumlarda zeolit klinopolit kullanımının artmasının zamanı geldi.Velhasıl ünlü markaların 500 gramlık paketlerine dünya para vermekten ziyade çuvalla çok cüzzi fiyata alabileceğiniz zeolitleri kullanalım.

Peki zeolit ne işe yarar? Birkaç yararından bahsedebilirim. Zeolitin muhteşem derecede ağır metal emme kapasitesi vardır.Dolayısıyla Nitrat emilimi dışında sularımızda bulunan Arsenik,kurşun vb. gibi diğer ağır metalleride filtre etmiş olacağız. Rejenere işine girmeye hiç gerek yok söylediğim gibi gıda çarşısından uygun olarak temin edilebilir.

Ufuk İNAN
Bornova
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2009, 13:19:18 »

Doyuma ulaştığında rejenere gerekiyor.Yukarıda söylemiştim zaten rejenereye gerek yok.Yenilemek daha mantıklı. Hiç bir filtre materyali ömürsüz değildir bunu herkes biliyor sanırım. :)

Ufuk İNAN
Bornova
Quixilver
Yeni Üye

« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2009, 13:27:15 »

Ben de zeolit hakkında birkaç şey söyleyim. Bizim kullanacağımız zeolit türü, Ufuk'un bahsettiği klinoptilolit. Amonyağa karşı birebir. Dolayısıyla nitrat oluşturacak olan ilk maddeyi adsorbe ediyor. Bir kötü yanı var uzun vadede azar azar bünyesindekileri geri salıyor. Bu özelliği yüzünden tarımda da kullanılıyor. Periyodik olarak değiştirilmesi uygun. Değişme zamanını rengine bakarak kolayca anlayabilirsiniz. Önce yeşeriyor sonra ise morumsu bir renge dönüyor..

Mehmet İÇÖZ
K.Bağlar/İzmir
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2009, 13:44:13 »

Arkadaşlar konuyu böldüm.Bu başlıktan paylaşımlarımıza devam edebiliriz.

Mehmet'çim işte bu bilgiler çok önemli.Mesela zeolitteki renk değişimiyle ömürlerini belirleyebilme olayı herkesin yapabileceği birşey.
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2009, 16:04:26 Gönderen: Anonymous » Logged

Ufuk İNAN
Bornova
hurkan
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2009, 14:48:51 »

Güzel bir yere değinilmiş ben oldum olası nitrata karşı  bir şeyler yapmaya çalıştım   bu konuda deneyimlerimi aktarmaya da çalıştım  yaklaşık 8 aydır  sumplu akvaryumumda  bambu her bölmeye gelecek şekilde  koyarak biyolojik sistem oluşturmya çalıştım  ve faydasınıda gördüm . kısmet olursa zeolit'e ekleyerek biraz daha  nitratı ,amonyak a  karşı tedbir almış olurum. dediğiniz gibi salınım yapması  tehlikeli ama ömrüne  rengine bakarak önlem alına biliyorsa güzel ,discus yavru gelişiminde en büyük faktör nitrat diye düşünüyorum.

HÜRKAN ÖZKAN
     İZMİR
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2009, 18:06:41 »

Hürkan bunlar önemli konular aslında.Her akvaristin bilmesi gereken bilgiler.

Ufuk İNAN
Bornova
hurkan
Yeni Üye

« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2009, 12:29:54 »

Sumpta filitrasyon için kullanılan malzemeler arasında zeolit  klinoptilolit hangi sırada olmalı ? lav kırığı  kullanımından  Efe'nin bir yazısını okumuştum  iki ürün aynı anda kullanıla bilirmi hansi akvaryumdan gelen pis suyun ilk sırasında olmalı? mesala   sırıası ile akvaryumdan pis suyun  sumpa iniş esanasında
1-Biobal
2-Elyaf
3-Lavkırığı veya zeolit  klinoptilolit
4- Zeolit  klinoptilolit
5-Biyolojik sünger
6-seramik
7-Aktif karbon  vb.. gibi  sıralama nasıl olmalı ?

Kullandığımız malzemlerde maxsimum nasıl verim alınır. Hangi ürün kullanışlı ve piyasada pahalı ürünlere karşı daha uygun mekanik, Biyolojik.kimyasal filtirasyon da  en önemli unsur  nedir bunların üzerinde durmamız gerekir diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2009, 12:40:22 Gönderen: hurkan » Logged

HÜRKAN ÖZKAN
     İZMİR
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2009, 12:47:50 »

Bence suyun döküldüğü ilk yere elyaf koyulmalı ki ilk pisliği burada tutsun ve uzun ömürlü olmadığından kolayca çöpe atılabilsin.Sonraki malzeme sünger daha sonra Zeolit ve arkasından temiz suda O2 ayrışımı için suyun döküldüğü yere bioball ve bakteri popülasyonu için dilersen lav kırığı.

Ufuk İNAN
Bornova
Quixilver
Yeni Üye

« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2009, 13:00:14 »

Ben düzenli olarak değiştirilmeyen elyafın faydasından çok zararının olacağını düşünüyorum.
Zeolitin suyla ilk temaz eden malzeme olmasının uygun olacağını düşünüyorum ki amonyak nitrite yada nitrata dönüşmeden zeolitçe tutulabilsin. Öncesinde veya sonrasında karbon kullanılabilir tabi.
Sonrasında ise biyolojik filtrasyona yatak görevi görebilecek herhangi bir substrat kullanılabilir. Lavkırığı, sünger vs.
Bioball konusunda olumlu düşüncelerim yok. Yüzey alanının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca suya dış bir kaynaktan hava verilmedikçe O2 difuzyonunda da kullanılabileceğini sanmıyorum.

Mehmet İÇÖZ
K.Bağlar/İzmir
Ufuk İnan
Yeni Üye

« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2009, 14:30:07 »

Mehmet kirli suyun direkt zeolite gelmesi zeolitin çabuk doymasına neden olacaktır.Belkide bu yüzden doyduğunu kontrol edemeyeceğiz.

Barış abi bende yorgancıdan aldığım elyaftan kullanıyorum.Şuana kadar bir zararını görmedim.Ama çok uzun vadede ne olur bilemiyorum.

Ufuk İNAN
Bornova
hurkan
Yeni Üye

« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2009, 15:23:02 »

Mehmet  elyafı hagi sıralamada  yer alması  lazım ilk  zeoliti koydun sonra elyafmı geliyor  yoksa hiç kullanmıyormusun?

Alıntı sahibi: "Barış ER"
Konuya paralel diye dile getiriyorum. Elyafımı markalı akvaryum ürünü olarak değil de yorgancılardan alıyorum.Bir sakıncasını görmesemde , bilmediğim bir nokta olabilir diye soruyorum.Sizce bir sakıncası varmı?
Barış abi  elyafın  herhangi bir zarı yok diye biliyorum ama silikonlu elyaflar  satılıyor bunları kaynatıp öyle kullanmanı tasiye ederim.

HÜRKAN ÖZKAN
     İZMİR
Quixilver
Yeni Üye

« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2009, 16:09:13 »

Elyaf kullanacaksam eğer ilk sıraya koyarım. Ama daha önce dediğim gibi sık sık değiştirmeyi göze almıyorsam kullanmam çünkü dip çekimiyle alabileceğim atıkları filtreye gömmek anlamı taşıyor benim için..

Mehmet İÇÖZ
K.Bağlar/İzmir
guray
Yeni Üye

« Yanıtla #13 : 13 Mart 2009, 01:22:01 »

selam arkadaslar ben aranıza yenı katıldım  adım guray profosyonel dalgıcım benım bırsorunum var dıs fıltre kullanıyorum fakat tankımın suyu sıgara dumanı gıbı puslu bunun nedenını bulamadımyardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkur edrım

Güray KESKİN İzmir
apisto
Yeni Üye

« Yanıtla #14 : 13 Mart 2009, 09:51:09 »

Tank hacmi, dış filtre marka-modeli, canlı yükü ve filtre materyalleri ile sıralanışı konusunda bilgi verebilir misiniz?

saygılarımla

Alpay TERAZİ
Apisto
Killifish
Bitkili
Deniz
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.611 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu