10 Mart 2010, 12:18:36

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: En iyi dış filtre hangisi?  (Okunma Sayısı 2188 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dr_frontosa
Moderator
Yeni Üye

« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2009, 22:11:43 »

Alıntı sahibi: "albatros99"
Alıntı sahibi: "*efe*"
Çin mallarında şöylede bir durum var ;

Eheim ın 1000 lik filtresiyle atmanı kıyaslayın eheim ın daha fazla su geçirdigini göreceksiniz.Dolayısyla üzerinde yazanlar tutmuyor.Bu durumda üzerinde yazan elektrik sarfiyatınada güvenmemek dogru olur.
+1
Ben atmanın uv li uf3200 modelini kullandım en son.Çok memlun kaldığım bir filtre oldu.Parçaları çok dayanıklı.Geçenlerde akvaryumcuda tetratec filtresi olan bir hobiciye rastladım.Adamın 2 adet filtresininde vanaları kırılmış ve parça bulamadığı için dış filtreleri kullanamadığını anlatıyordu,o kadar sinir olmuş ki filtreleri neredeyse çöpe atıcağını söylüyordu..

Tetratec kullanıyorum, hem sessiz hem de elektrik tüketimi oldukça düşük. Ancak boruları birleştirmekte kullanılan sıkıştırma parçalarının veya vanaların kırıldığını ben de çok defa duydum. Temizlerken korkmuyor değilim yani  :zuha:

Ahmet Savran / İZMİR
500 lt / Frontosa Blue Zaire MOBA
apisto
Yeni Üye

« Yanıtla #16 : 27 Ocak 2009, 19:11:39 »

Uluslararası bir siteden aldığım değerlendirme sonucunu yazarak katkıda bulunayım.(puanlama 10 üstündendir, www.cichlid-forum.com )
1.Eheim klasik seri    9,21
2. Eheim pro II serisi     9,06
3. Rena filstar XP          9,06(ülkemizde bulunmuyor, eheima göre ucuz, kaliteli)
4. Marineland C serisi     8,68 ( ülkemizde bulunmuyor, tetratec'in aynı dizaynı, firma alanında belkide en az eheim kadar güvenilir, aslında bizdeki tetratec sızdırma problemlerinin hepsi yaşandı, ancak sızdırma yapan tüm filtrelerini toplayarak kullanıcılarına ücretsiz tamir veya yenisi ile değiştirilmesini sağladı, puanın bu kadar yüksek olmasının bir sebebi de bu)
5.viaaqua      8,38 (hakkında hiçbir şey bilmiyorum)
6. Fluval 7,39 (FX-5 modeli hariç, eğer onu katarsak fluval biraz daha üst seviyeye gelecektir)
7. pennplax cascade   7,15  (ülkemizde yok,güçlü bir firma esas olarak şelale filtreleri ve iç filtreleri son derece kaliteli ve performanslı ancak dış filtreleri pek tutmadı)

Listede atman, lifetech,jebo, hydor, dolphin gibi filtreler yok. Bu sitenin forumlarını sürekli takip eden birisi olarak hydor'un da birçok akvarist tarafından kullanıldığını ve memnun oldunuğunu biliyorum. Atman da kullanan var. Kalite, perfomans olarak "ehhh" olarak derecelendiriliyor(parasına göre). Diğer firmalardan ise kesinlikle uzak durulması tavsiye ediliyor, özellikle uzakdoğu firmalarından.
Ülkemizde bulunmayan filtreleri e-bayden de uygun fiyatlara alabilirsiniz. Bazı çaplarda nakliye maliyetleri, yedek parça riskleri, gümrük riskleri sebebiyle pek ekonomik olmasa da, özellikle daha düşük çaplarda kendinize güzel alternatifler yaratabilirsiniz. Piyasada şu aralar ucuz fiyatları sebebiyle pek gözde olan uzakdoğu firmalarını da eğer uzun bekleme süresini göze alabilirim  derseniz, nakliye dahil çok çok daha ucuz fiyatlara alabilirsiniz. Yalnız bu sefer avrupa ve amerika ticaretinin tam tersi mantık olarak yüksek kapasiteli filtreleri seçmeniz uygun olacaktır.,

Saygılarımla

Alpay TERAZİ
Apisto
Killifish
Bitkili
Deniz
guray
Yeni Üye

« Yanıtla #17 : 29 Mart 2009, 18:19:43 »

İyi akşamlar atmanI 260 litre tank için uygunmudur?

Güray KESKİN İzmir
guray
Yeni Üye

« Yanıtla #18 : 29 Mart 2009, 19:41:51 »

Savaş bey makinanın üzerinde ATMAN I profosyonel yazıyor bır arkadaşımdan geldiği için kutusu filan yok özelliklerini bilemiyorum. ilginizw teşekkür ederim.

Güray KESKİN İzmir
Divxer
Yeni Üye

« Yanıtla #19 : 30 Mart 2009, 13:37:32 »

Eheim ile Fluval arasında kalmış bulunmaktayım şu sıralar! Tabii ki Eheim daha iyi ancak Fluval konusunda da bol miktarda övgü duyuyorum

guray
Yeni Üye

« Yanıtla #20 : 30 Mart 2009, 19:10:46 »

Teşekkur ederim Fırat  bey

Güray KESKİN İzmir
apisto
Yeni Üye

« Yanıtla #21 : 30 Mart 2009, 22:13:41 »

Alıntı sahibi: "Divxer"
Eheim ile Fluval arasında kalmış bulunmaktayım şu sıralar! Tabii ki Eheim daha iyi ancak Fluval konusunda da bol miktarda övgü duyuyorum

İki markada verdiğiniz paranın hakkını verir. Fluvallerin malzeme kalitesi en az eheim kadar, çalışma ömürleri de aynı, iç malzemeleri de dolu sayılabilir ve daha ucuz. Yalnız nedense rakiplerine kıyasla biraz gürültülü çalışıyor.

Saygılarımla

Alpay TERAZİ
Apisto
Killifish
Bitkili
Deniz
willrock35
Yeni Üye

« Yanıtla #22 : 22 Eylül 2009, 12:53:12 »

490lt akvaryumumda 2 tane atman F4 kullanmaktayım 2 yıldır hi bir sorun yaşamadım ve filtre hortumlarını ve pervanesini her 2 ayda bir temizlerseniz debi düşmesi söz konusu bile olamaz çünkü gerçekten çok kuvvetli bir motora sahip. Ses konusunda çok başarılı hava taşının çıkardığı su sesinden bile daha az. Sonuç olarak suyum içme suyu gibi.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.537 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu