31 Temmuz 2010, 00:06:17

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
  Ana Sayfa   Forum   Yardım Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tankı Soğutma  (Okunma Sayısı 997 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAS
Forum Gözetmeni
Yeni Üye

« Yanıtla #15 : 18 Temmuz 2008, 00:47:47 »

Fana açtığınız yer kadar diğer köşeden de bir yer açmanız gerekir.
  Fanın, işlevini yapabilmesi için hava akımı oluşturmak gerekli. Suyun üstünde bulunan sıcak havayı alıp dışarı atması için bu gerekli. Yani bir yerden hava girecek, diğer yerden fan, çekeceği havayı dışarı atacak. 

Alp ALPARSLAN
Çiğli - İZMİR

Tanganyika türleri besler, başkada birşey bilmek istemez.
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #16 : 18 Temmuz 2008, 00:53:08 »

Bunun yerine her iki tarafa da fan koysak daha iyi olmaz mı ? Yanlız bunun için fanların yönlerinin farklı olması lazım. Biri içeri hava verirken diğeri havayı dışarı atacak. Böylelilkle hava sirkilasyonu daha da artmış olacaktır.

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
selim87
Yeni Üye

« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2008, 09:59:18 »

Alıntı sahibi: "Cihat ÇALIK"
Bunun yerine her iki tarafa da fan koysak daha iyi olmaz mı ? Yanlız bunun için fanların yönlerinin farklı olması lazım. Biri içeri hava verirken diğeri havayı dışarı atacak. Böylelilkle hava sirkilasyonu daha da artmış olacaktır.
Aslında bu yöntem o kadarda iyi olmaz neden derseniz fanların birisini ters koyup hava sirkülasyonu yapacağımıza 2 sinide aynı yöne yani akvaryuma vermek daha akıllıca tabi yeteri kadar kapakta havalandırma varsa.Çünkü 2 fanıda akvaryuma verirsek daha fazla soğutma elde ederiz yani tek fanla istediğimiz sıcaklığı elde edemezsek bunu 2 fanla yaparız yani diğer fanı akvaryumun içindeki havayı dışarı vermesine gerek yok.Zaten kapakta bulunan hava deliklerine peçete koyarsanız peçete havaya kalkacaktır çünkü zaten iyi bir hava sirkülasyonu vardır oralardan hızlı bir şekilde sıcak hava dışarı çıkmaktadır.
Birde ben bu dediğin yöntemi denedim Cihat abi ve faydası olmuyor sonra 2 fanıda aynı yöne akvaryum suyuna doğru verdim ve istediğim ısı düşmesini elde ettim.

Selim Uyaroğlu
Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi,
Cihat ÇALIK
Genel Moderator
Yeni Üye

Only Discus

« Yanıtla #18 : 18 Temmuz 2008, 17:58:47 »

Ben denemedim Selim. Sadece teori olarak faydalı olacağını düşündüm. Diğer fanı ters koymaktaki düşüncem kapağı kesmek yerine ters konan fanla içerdeki sıcak havayı dışarı almak.
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2008, 18:12:53 Gönderen: MAS » Logged

CİHAT ÇALIK
BUCA - İZMİR
selim87
Yeni Üye

« Yanıtla #19 : 18 Temmuz 2008, 18:22:27 »

Evet Cihat abi insan doğal olara öyle düşünüyo zaten bilgisayar kasalarında senin dediğin sistemden var ama burda olmuyor.Benimde ilk aklıma senin dediğin sistem gelmişti.

Selim Uyaroğlu
Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi,
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF Hit Servisi

Bu site SMFHS (SMF Hit Servisi) Üyesidir
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Toplist
TOPlist Hayvanlar Alemi Hobiler Akvaryumtoplist evcil hayvanlar Aqualink AquariaFishLinks.co.cc Akvaryum Ve Akvaristleri Buluşturan Ülke zurück zur Aquapage Abenteuer-Miniriff Top20 Aquerra - Diese Topliste ist ein muss Tier-Topliste Top 21 Aquarium Sites Die besten Tierseiten Cichlid Paradise Top Cichlid Websites EASTFISH.DE - Aquarium Top Liste All Tropical Fish Topsites List Aquarium Rater, how does your Aquarium Website Rate? Aquariumrank.com - Ranking the Top Aquarium Sites on the Internet Topliste cyber-lake.com Top Fishing Sites cm-topsites Pet Sites Animal Topsites

DSK Sunar - SmfToplist.Com

Wap - Wap2 - Wap Forum - XML - Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.544 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu